پروژههای اضطراری
هائیتی
- 5.7 میلیون
- نفر در معرض گرسنگی حاد قرار دارند
- 1.3 میلیون
- نفر که تاکنون در سال ۲۰۲۵ توسط برنامه جهانی غذا تحت حمایت قرار گرفتهاند
- 53.7 میلیون دلار آمریکا
- برای تأمین مالی عملیات WFP تا سپتامبر 2025 مورد نیاز است
هائیتی به نقطهعطفی تلخ رسیده است؛ ۵.۷ میلیون نفر، یعنی نیمی از جمعیت کشور، اکنون با گرسنگی حاد روبرو هستند. از این میان، بیش از ۲ میلیون نفر در سطح «اضطراری» ناامنی غذایی قرار دارند.
حدود ۸٬۴۰۰ نفر از آوارگان داخلی با سطوح فاجعهبار ناامنی غذایی مواجهاند؛ وضعیتی که با کمبود شدید غذا، سوتغذیه حاد و خطر مرگ ناشی از گرسنگی همراه است.
افزایش خشونت مسلحانه منجر به آوارگی گسترده و تشدید گرسنگی شده است؛ در حالیکه گروههای مسلح تلاش میکنند کنترل خود را گسترش دهند، بیش از ۱ میلیون نفر ناچار به ترک خانههای خود شدهاند.
در پورتو پرنس، خانوادههای آواره در مدارس و ساختمانهای عمومی پناه گرفتهاند و در شرایطی شلوغ، غیربهداشتی و با دسترسی محدود به آب آشامیدنی، غذا و خدمات درمانی به سر میبرند.
برنامه جهانی غذا (WFP) و شرکای آن عملیات خود را در هائیتی بهطور چشمگیری گسترش دادهاند و تاکنون در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱.۳ میلیون نفر کمکرسانی کردهاند؛ تنها در ماه مارس، این رقم به ۱ میلیون نفر رسید که بالاترین تعداد در یک ماه محسوب میشود.
نیاز فوری به حمایت بیشتر وجود دارد. با این حال، سازمانهای بشردوستانه همچنان برای دسترسی به جوامعی که در مناطق تحت کنترل گروههای مسلح زندگی میکنند، با چالشهای جدی مواجهاند. رهبران جهانی باید کمکهای بشردوستانه را همپای اقدامات امنیتی در اولویت قرار دهند.
برنامه جهانی غذا برای ادامه عملیات خود در هائیتی تا سپتامبر ۲۰۲۵ به ۵۳.۷ میلیون دلار بودجه اضطراری نیاز دارد.
اقدامات برنامه جهانی غذا در پاسخ به وضعیت اضطراری هائیتی
-
کمک اضطراری
-
برنامه جهانی غذا از طریق برنامههای اضطراری خود به خانوادههای آسیبپذیر کمکهای غذایی و نقدی بیقید و شرط ارائه میکند. در سال 2023، این سازمان بیش از 80 میلیون دلار به صورت نقدی، 7 هزار و 500 تن مواد غذایی و بیش از ۱ میلیون وعده غذای گرم تأمین کرده است.
-
آمادگی برای شرایط اضطراری
-
برنامه جهانی غذا (WFP) با ارائه کمکهای غذایی اضطراری، پشتیبانی لجستیکی و ارتباطات اضطراری، از دولت پشتیبانی میکند. با استقرار پیشاپیش اقلام ضروری در نقاط مختلف کشور، WFP قادر است به سرعت به بحرانها و بلایای ناگهانی پاسخ دهد، نیازهای فوری را برطرف کند و در عین حال برای ارائه کمکهای تکمیلی در هفتههای بعد برنامهریزی نماید. در صورت تکمیل ذخایر، انبارهای WFP توانایی تأمین کمک غذایی بدون شرط—شامل برنج، لوبیا و روغن—برای ۳۰۰٬۰۰۰ نفر به مدت یک ماه را دارند. WFP همچنین از یک رویکرد چندبُعدی برای پاسخ به شوکها استفاده میکند که شامل توسعه سامانه ملی ثبتنام اجتماعی، تسهیل پرداختهای نقدی دیجیتالی و ایجاد سامانه هشدار زودهنگام است. در همکاری با اداره کل حفاظت مدنی، WFP سامانهای را برای ارسال سریع هشدارهای طوفانی از طریق پیامک و ارائه پرداختهای نقدی پیشبینیشده راهاندازی کرده است؛ اقدامی که به جمعیتهای آسیبپذیر کمک میکند تا بهتر برای شوکهای اقلیمی آماده شوند و اثرات آن را کاهش دهند
-
لجستیک
-
برنامه جهانی غذا (WFP) با ارائه کمکهای غذایی اضطراری، پشتیبانی لجستیکی و ارتباطات اضطراری، از دولت پشتیبانی میکند. با استقرار پیشاپیش اقلام ضروری در نقاط مختلف کشور، WFP قادر است به سرعت به بحرانها و بلایای ناگهانی پاسخ دهد، نیازهای فوری را برطرف کند و در عین حال برای ارائه کمکهای تکمیلی در هفتههای بعد برنامهریزی نماید. در صورت تکمیل ذخایر، انبارهای WFP توانایی تأمین کمک غذایی بدون شرط، شامل برنج، لوبیا و روغن، برای ۳۰۰٬۰۰۰ نفر به مدت یک ماه را دارند. WFP همچنین از یک رویکرد چندبُعدی برای پاسخ به شوکها استفاده میکند که شامل توسعه سامانه ملی ثبتنام اجتماعی، تسهیل پرداختهای نقدی دیجیتالی و ایجاد سامانه هشدار زودهنگام است. خدمات هوایی بشردوستانه سازمان ملل متحد (UNHAS) با ارائه خدمات حملونقل مسافران و محمولههای سبک، نقش حیاتی در پشتیبانی از جامعه بشردوستانه ایفا میکند و به کارکنان امدادی این امکان را میدهد که به نیازمندترین افراد در سراسر کشور دسترسی پیدا کنند. UNHAS پس از وقفهای موقت، از نوامبر ۲۰۲۴ پروازهای خود را از سر گرفت. این وقفه در پی چند حادثه رخ داد که طی آن، سه هواپیمای تجاری در داخل یا حوالی فرودگاه بینالمللی پورتو پرنس هدف تیراندازی قرار گرفتند.
-
تابآوریسازی
-
برنامه جهانی غذا (WFP) متعهد به ارائه کمکهای بلندمدت در کنار حمایتهای اضطراری است؛ این اقدامات با هدف تقویت تابآوری افراد آسیبپذیر از طریق ایجاد دارایی و بهبود معیشت اجرا میشود. این برنامهها شامل پروژههایی برای ساخت یا بازسازی زیرساختهای اجتماعی، نظیر جادههای روستایی، کانالهای آبیاری و سایر داراییهای عمومی است. شرکتکنندگان در این پروژهها در ازای کار خود، کمکهای نقدی دریافت میکنند. این ابتکارات نهتنها منجر به ایجاد داراییهای حیاتی برای جوامع میشود، بلکه از طریق فرآیندهای مشارکتی و فراگیرِ توانمندسازی، به تقویت انسجام اجتماعی نیز کمک میکند.